Frutela logo

O nama

Frutela d.o.o. je kompanija osnovana 1997 godine, sa sjedištem u Banja Luci. Osnivač i vlasnik je Nenad Malešević. Osnovna djelatnost je trgovina i distribucija alkoholnih i bezalkoholnih pića, vina i vinskog asesoara, konditorskih proizvoda, čajeva i mnogih drugih proizvoda namijenjenih ugostiteljstvu.

Danas Frutela ima 87 zaposlenih radnika, poslovne jedinice u Sarajevu, Laktašima i Prnjavoru, te 7 maloprodajnih objekata. Pod imenom Woderland ITC. već deset godina poslujemo i u Srbiji. Zahvaljujući partnerskim ugovorima sa velikim brojem poznatih kompanija iz BiH i cijelog svijeta, oformili smo izuzetno kvalitetan portfolio koji obuhvata više od 6000 artikala, uključujući oko 700 etiketa vrhunskih vina.

Kroz direktan rad sa svim značajnijim trgovinskim lancima, veleprodajama, benzinskim pumpama, restoranima, hotelima i caffe barovima, a pomoću vlastitog voznog parka, maksimalno smo približili naš asortiman, krajnjim potrošačima. Posebnu pažnju poklanjamo unapređenju ponude i kvaliteta usluge u našem lancu luksuznih gift shopova WONDERLAND, koji za sada egzistiraju u Banja Luci, Sarajevu i Beogradu.