Frutela logo
X

Preporučujemo

Na samo nekoliko kilometara udaljenosti od Beča leži kolijevka duge Austrijske tradicije u vinogradarstvu - Klosterneuburg, jedan od najstarijih i najvećih vinograda u Austriji.

Danas vam donosimo vina koja se rađaju kroz tradiciju dugu 900 godina...

Pročitajte više

X

Top 10

Lista trenutno najtraženijih vina:
1. ŽILAVKA 0.75, VUKOJE DOO, BIH
2. VRANAC 0.75, VUKOJE DOO, BIH
3. GRAŠEVINA VRHUNSKA 0.75, KUTJEVO, Hrvatska
4. GRAŠEVINA 0.75, RUBIN, Srbija
Pogledajte cijelu listu...

X

Novosti

Nema svježih novosti.
Navratite opet za par dana.

Preporučujemo

ROSE 0.75, BATIČ
vrhunsko polu-suho crveno vino

ROSE 0.75, BATIČ Proizvođač: Batič, Slovenija
Region: Vipavska dolina
Sortni sastav: 100% cabernet sauvignon
Godina berbe: 2009
Procenat alkohola: 12,5%
Cijena: VP 17.52 KM + 17% PDV

Srednje intenzivna boja lososa. Prirodni mjehurići ukazuju na sofisticirani rose sa jako izraženom željenom svježinom.

Na nosu je čisto, poput jutarnje rose. Pomalo slađe. Čiste, voćne arome maline, višnje i divlje jagode sa naznakama žutog voća u pozadini. Njegovo bogato tijelo doprinosi ugodnoj harmoniji vina. U paru s različitim kulinarskim specijalitetima, Batič Rose je odličan pratilac za većinu ribljih jela. Takođe dobro ide sa mesom i povrćem. Čini odličan aperitiv i surogat za pjenušac. Batič Rose je vino koje spaja različita jela iz kulinarske raznolikosti. Može kao zamjena za bijelo vino te je izvrstan pratilac laganim i sirovim jelima, kao što su tuna carpaccio i salata od hobotnice.

Služiti na temperaturi: 9 - 10°C

O VINARIJI:

Porodica Batič posjeduje 19 ha vinograda u tri mjesta Vipavske doline. Zasađeni su na izabranim položajima u Šempasu, Vogrskom i Vitovljama. Vinogradi obitelji Batič sađeni su prema staroj vipavskoj metodi s gustoćom do 12.000 loza/ha.

Vipavska dolina je zemlja, posađena s više hiljada hektara šume koja Vipavsku dolinu napaja svježim vazduhom. Njome teku najčišće vode u Europi. U Vipavskoj dolini je loza postojala prije nego li je čovjek postao vinogradar. Vipavska dolina leži na dodirnoj tački sredozemne, alpske i kontinentalne klime, stoga vinograde okružuju topli dani i hladne noći, a to vipavska vina čini izuzetno čistim. Radi traženja prirodnog savršenstva, najplemenitiji dio Batičevih vinograda nalazi se na visini od 350 do 400 metara nadmorske visine gdje nema jutarnje rose. Vjerujemo da su divna vina odsjaj izvora. Vina uzgajana na Batičevom imanju govore predivnu pripovijetku zemlje, sunca i privrženosti ljudi koji su se zaljubili u to prekrasno mjesto.

Više informacija potražite na www.batic.si

MALVAZIJA 0.75, BENVENUTI
vrhunsko suho bijelo vino

MALVAZIJA 0.75, BENVENUTIProizvođač : Benvenuti, Hrvatska
Region: centralno istarsko vinogorje
Sortni sastav: 100% malvazija
Godina berbe: 2009.
Procenat alkohola: 13,4%
Cijena: VP 15.30 KM + 17% PDV

Ozbiljna iako mlada, mineralna s tijelom, voćna, vrlo harmonična i svježa malvazija. Primjer kakva bi moderna malvazija trebala biti. Izuzev voćnosti koja je bogata, Benvenutijeva malvazija specifična je po mineralnosti koja joj daje na oštrini. Upravo ta specifična mineralnost i taj "crispy" okus daje joj na zanimljivosti u usporedbi s mnogim "regularnijim" malvazijama. Slamnato-žute boje sa zelenkastim odsjajima, vrlo opojnog, naglašeno sortnog mirisa. Bez svake sumnje malvazija koja zaslužuje titulu najbolje od najboljih. Izvrsno se slaže uz glavna jela od bijelog mesa i plemenite ribe te finim sirevima i dezertima.

Služiti na temperature: 10 - 12°C

Nagrade:
Zlatna malvazija Vinistra 2010.

O VINARIJI:

Obitelj Benvenuti se oduvijek bavila uzgojem vinove loze, proizvodnjom i prodajom vina. Međutim, profesionalno su se proizvodnjom počeli baviti 2003. godine.

Trenutno obrađuju 7 ha vinove loze. Posebnu ljepotu nasadima vinove loze daje terasasta konfiguracija terena okrenuta Motovunu. Obitelj Benvenuti teži uzgoju autohtonih istarskih vrsta vinove loze. Najvećim dijelom dominira malvazija istarska, dok se manji dio odnosi na teran i muškat momjanski.Godišnje vinarija proizvede cca 50.000 boca vrhunskog vina. 90% proizvodnje odnosi se na malvaziju istarsku dok 10% na teran, muškat i slatku malvaziju- kasna berba prosušenih bobica.

U sedam godina osvojili su niz državnih i svjetskih priznanja, među kojima se ističu: